Voor een slimme elektrische laadpaal bij u thuis te installeren is er heel wat voorbereidend denkwerk nodig. Hebt u voldoende binnenkomend vermogen bijvoorbeeld ? is er voldoende plaats in mijn verdeelbord om dit te plaatsen? Daarom hebben we hieronder de nodige uitleg om je voldoen.de te informeren voor het plaatsen van jouw slimme elektrische laadpaal.

Welke types laadpalen zijn er.

Openbare of publieke laadpalen

Deze types van laadpalen zijn voor iedereen toegankelijk. Je kan ze zowel vinden op openbare plaatsen of op parkeerplaatsen van winkels, bedrijven, … Dit type werkt meestal met een badge waarmee je een prijs per verbruikte KW betaalt.

Supercharger of Snelladers

Hiermee kan je op korte tijd heel snel je wagen opladen. Dit zal uiteraard wel een pak duurder zijn dan de normale openbare laadpalen. Maar dit kan dan weer handig zijn als je voor een lange tijd wil doorrijden zonder te stoppen of laden.

Privé laadpaal voor thuisgebruik

Een privé laadpaal of laadstation voor thuisgebruik is natuurlijk ook een goede oplossing. Afhankelijk van je binnenkomend vermogen (Fluvius) kan je tot 22kw laden. Wij plaatsen zowel stopcontacten monofasig 32A (7,4kw) tot drijfkracht 32A (11KW).

slimme elektrische laadpaal tabel

Opladen en ontladen

Een laadpaal of laadstation kan niet enkel dienen om je hybride of elektrische wagen op te laden maar kan ook dienen als een controller om bijvoorbeeld te bepalen wanneer hij de aiuto moet opladen of wanneer hij moet ontladen om bij te springen als de piekstroom te hoog wordt in het huishouden.

RS-485 Communicatie

Net zoals met onze thuisbatterij werkt de slimme elektrische laadpaal met een communicatiesysteem om te kunnen weten wanneer hij moet opladen of ontladen.

Dit gebeurt met de RS485 communicatie kabel. Dit is seriële interface zoals bijvoorbeeld voor telefooncommunicatie.

Deze staan dan in verbinding met de KWH tellers en eventueel omvormers in je huis.

 

Offerte aanvragen

Onze slimme elektrische laadpaal is voorzien om de toekomst een stapje voor te zijn en je alle vrijheid te geven wanneer jij de auto wil opladen en ontladen. De keuze is vrijblijvend wij zijn er enkel om je het advies in de juiste richting te geven.

Hebt u graag dit wij vrijblijvend langskomen om te bekijken wat voor u de beste oplossing kan zijn ?

Neem dan even de tijd om onderstaande in te vullen en wij komen met veel plezier langs om voor u de juiste optie te geven.

Step 1 of 3
wallbox
abb laadstation
;