Overslaan en naar de inhoud gaan
zonnepaneel + batterij

Thuisbatterijen

'Een Gids voor de Toekomst van Energie'

In het licht van de toekomst en de huidige verschuivingen in de energiemarkt streven wij ernaar om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Nog maar een jaar geleden bespraken we het prosumententarief (capaciteitstarief) en de overcapaciteit op de omvormer om zo min mogelijk te betalen en de opbrengst te maximaliseren.

Echter, met de komst van de nieuwe digitale meter lijkt de noodzaak om deze omvormer te omzeilen volledig verleden tijd, aangezien het oude prosumententarief hiermee vervalt.

Wat is een thuisbatterij eigenlijk?

Een thuisbatterij is een grote batterij die het mogelijk maakt om elektriciteit te kopen wanneer deze goedkoop is en deze af te nemen wanneer nodig. Dit biedt tal van voordelen in een tijd waarin de energieprijzen blijven stijgen, zoals noodstroomvoorziening en een aanzienlijk percentage eigen stroomproductie.

 

Maar welke batterij moet u dan kopen?

Er is een breed scala aan batterijen beschikbaar, waaronder Huawei, Solaredge, LG, BYD, Growatt, Tesla, enzovoort. In dit artikel richten we ons echter niet op specifieke merken, maar op de capaciteit die voor u van toepassing is. Het is belangrijk om te overwegen of u al zonnepanelen heeft; in dat geval moet dit worden meegenomen in de berekening. Zo niet, dan moet alleen naar het jaarlijkse verbruik worden gekeken.

Een te kleine batterij zal niet voldoen, maar een te grote batterij is ook niet zinvol, omdat de terugverdientijd te lang zal zijn en overtollige energie zal worden opgeslagen.

thuisbatterij kessel-lo
een opstelling in kessel-lo

 

Daarom is het essentieel om de capaciteit van uw thuisbatterij nauwkeurig te berekenen!

BMS-controller, oftewel batterijbeheersysteem!

Naast een goede hybride omvormer is het besturingssysteem het belangrijkste onderdeel van de batterijinstallatie. Dit systeem bepaalt wanneer de batterijen moeten worden opgeladen, controleert het laadniveau en de temperatuur, en zorgt ervoor dat de batterij nooit volledig wordt ontladen of geladen. De BMS-controller bepaalt dus de levensduur van uw batterij!

 

 

 

De hybride omvormer

Dit alles is geen enkel probleem voor de hybride omvormer. Het kan de auto opladen wanneer de batterij vol is en de zonnepanelen voldoende energie opwekken. Het kan zelfs bijspringen tijdens piekuren in de avonduren om stroomverbruik te verminderen. De tijd waarin een omvormer alleen diende om DC-spanning om te zetten in bruikbare AC-spanning, ligt achter ons. De hybride omvormer, in combinatie met slimme kWh-meters, wordt steeds belangrijker. De prijzen stijgen en technologie├źn moeten zich aanpassen. Met een volledig geautomatiseerd systeem kunt u als klant aanzienlijk besparen zonder dagelijks actief te hoeven zijn.

Heeft u meer informatie nodig over thuisbatterijen? Wij helpen u graag verder en komen langs voor een persoonlijk gesprek om te kijken welke thuisbatterij het beste bij u past, zodat u kunt genieten van een op maat gemaakte installatie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • U kunt afbeeldingen uitlijnen (data-align="center"), maar ook video's, blockquotes, enzovoort.
  • U kunt bijschriften aan afbeeldingen toevoegen (data-caption="Tekst"), maar ook aan video's, blockquotes, enzovoort.

Over

Wij zijn A&J-electric, wij staan in voor al uw elektriciteits werken. Met de jaren ervaring die we samen hebben is er geen uitdaging te groot die we samen niet durven aannemen.